OPAL

BLACK OPAL

BLACK OPAL ARCADE

LIGHTNING RIDGE

ADVENTURE
De bevolking van deze stad die 760 km ten westen van North Sydney NSW (New South Wales) ligt, is altijd een groot vraagteken geweest, want de opaal mijnwerkers die naar geluk zoeken komen en gaan. Bij het binnen gaan van de stad, vindt u een bevolking-indicator welk vermeld "Lightning Ridge ?". Echter wonen er ongeveer 3000-5000 mensen in Lightning Ridge. De verscheidenheid van nationaliteiten is enorm, maar de meeste van de inwoners hebben een Europese achtergrond.

Lightning Ridge is gebouwd op wat wordt beschouwd als een uitstekende opaal dragende grond. De mijnbouw binnen de stadsgrens is al sinds lange tijd verboden. Niemand weet daadwerkelijk hoeveel werkzaamheden er hier reeds hebben plaatsgevonden, mensen maken dan ook vaak grappen over het feit dat de stad op instorten staat.

Lightning Ridge telt meer dan 90 000 bezoekers per jaar, hetzij op zoek naar hun fortuin, voor hun plezier of gewoon om te ontspannen en van de gelegenheid gebruikmakend om te ervaren hoe een ‘outback’ mijnstad echt is. Vandaag de dag biedt de stad uitstekende accommodatie faciliteiten, en een eindeloze reeks van souvenir- en cadeauwinkels. Goede restaurants en het zeer indrukwekkende water funpark, met een zwembad van Olympische afmetingen en een pretpark voor de kinderen. Zeer benoemenswaardig is de warm water bron van de stad waar de watertemperatuur het hele jaar door rond de 40°C is.

Er is geen grondwater in Lightning Ridge, daarom wordt het water voor de stad van 3000m diepte opgepompt uit het Artesian Basin. De jaarlijkse evenementen die u zeker niet wilt missen is het Opaal festival van de stad, De grote geitenrace en het rodeo stier rijden op Pasen. In juli kunt u deelnemen aan de opaal en edelstenen expo.

Het klimaat is extreem droog en de allesomvattende hitte is het sterkst van november tot maart, waneer de temperatuur uitstijgt boven de 40°C in de schaduw. Een betere reistijd om Lightning Ridge te bezoeken is tussen april en oktober. Er is nauwelijks sprake van regen gezien er slechts 60 dagen van het jaar enige regen valt. Van november tot januari kunnen er korte buien vallen en kunnen er hevige regenstormen zijn.