OPAL

BLACK OPAL

BLACK OPAL ARCADE

LIGHTNING RIDGE

ADVENTURE
Wij bieden u een vordering van een ’square foot’ in het opaal veld van Mulgas rush

Grawin is een kleine gemeenschap met tinnen hutten en huizen gebouwd uit zelfgemaakte bakstenen en rotsen. Het is het hart van de ’seam’ opaal omgeven door andere gebieden zoals Sheepyards, Carters en Glenn Gary. U kunt hier kleine cafÈs vinden in de wildernis rond de velden die aan dit terrein een mooi ‘outback’ sfeer geven. De vondsten in dit gebied bereikten een hoogtepunt in de jaren ‘70.Mulgas Rush is een veld in het gebied van Grawin en werd eind 1999 ontdekt.
Dit gebied was het centrum van een grote 'rush' waar meer dan 500 minerale claims verleend werden. The rush was so intense that many miners were fighting for claims on this field. There are still fiery disputes going through court today. Mulgas is still producing top quality seam opals. De drukte was zo enorm dat veel mijnwerkers vochten voor vorderingen op dit gebied. Er worden nog steeds vurige geschillen door de rechtbank behandeld vandaag de dag. Mulgas produceert nog steeds 'seam' opalen van top kwaliteit.

De hoofdweg die dwars over de heuvelruggen tussen Grawin en Sheepyard doorloopt is het centrum van Mulgas rush. Al vele honderden jaren gebruikten mijnwerkers deze weg dagelijks, zonder dat men op de hoogte was van het potentieel van deze grond. Uiteindelijk zijn een aantal gravers hier als miljonair weggegaan.

Problemen om opalen van onder de grond op te graven, waar geen mijnbouw apparatuur werd toegestaan, werden opgelost door te graven vanuit de vorderingen in het naast gelegen gebied. De afspraken die gemaakt werden achter gesloten deuren om de opalen te kunnen bereiken, eindigden vaak in gebroken deals en beloftes.